BOLU / MENGEN - Mengen Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Gelin tarihimize kısa bir yolculuk edelim. Okulumuz öğrencileri ile birlikte tarihi, manevi miraslarımızı keşfetmek için Bursa şehrimize gidiyoruz.

May

Şehit Öğretmen İbrahim Oktugan ve tüm şehit öğretmenlerimizi anmak, bu acı olaya dikkat çekmek adına okulumuzda bir program gerçekleştirdik. Programın akabinde tüm öğrencilerimiz şehit öğretmenler için Yasin okuyup duada bulundular. Hep bir ağızdan "Güvenli Okul Huzurlu Gelecek" diyoruz.

May

Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Safranbolu gezisine öğrencilerimizle katıldık. Düzenlemiş oldukları gezi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

May

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Arapça Etkinlik Yarışmalarında

Lise Öğrencileri Arası Arapça Şiir Okuma Yarışması İl Birincisi olan  Furkan DİNGİL ve Ortaokul Öğrencileri Arası Arapça Şarkı Yarışması il üçüncüsü olan Ahmed ŞİHSİN, Mert DEDEOĞLU, Beratcan GÜNGÖR’ü tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Yeni Müfredatta "Tarih" Öğretim Programı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredat taslağında, "bilgi aktarımı" odaklı öğretimden "tarihsel düşünme becerilerini" merkeze alan tarih öğretimine geçildi.

Nis

Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "Bir Şair On Şiir" programının bu ayki ev sahibi olarak Abdurrahim Karakoç şiirlerinden ve bestelenmiş şarklarından program düzenledik.

Katılan Herkese teşekkür ederiz.

Nis

Maarifin Yüz Akı e-Dergisi'nin ikinci sayısının ana temasının "Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri" olarak belirlendiği ve dergide, başta öğrenci, öğretmen ve eğitim yöneticileri olmak üzere tüm eğitim paydaşları tarafından gerçekleştirilmiş sosyal sorumluluk faaliyetlerinde yer almak adına okulumuz öğrencileriyle birlikte Şehit Hasan DURMUŞOĞLU'nun kabrini ve ailesini ziyaret ettik. Şehidimize Allah'tan rahmet etsin.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mengen'de coşkuyla kutlandı.

İlçe programında öğrencilerimiz jimnastik gösterisi ile ktılım sağladılar.

Robotik Kodlama yarışmasında 3. olan takımımızı tebrik ederiz.

Nis

Devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik "Önleme, Müdahale ve Yönlendirme Komisyonu" kuruldu. Bu komisyonun amacı, devamsızlıkla mücadele ve öğrencileri başarılı bir şekilde yönlendirmek olacaktır.

"Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı."

18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitleri Anma günü programımızdan görüntüler